Mint minden természetes anyagot, így a méhpempőt is csakis megfelelő körülmények között lehet palackozni, valamint tárolni. A méhpempő tárolása egyáltalán nem egyszerű feladat. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy a készítmény ne legyen kitéve olyan rá nézve káros anyagoknak, mint a fény, a hőmérséklet, a levegő, a nedvesség és a fémtárgyakkal való érintkezés. A tudósok tisztában voltak azzal, hogy eme csodálatos eszenciához nem tehetnek hozzá semmiféle tartósítószert, hiszen így veszítene minőségéből. A méhpempő helyes raktározása kezdetben nem volt könnyű feladat. A méhpempőt mielőbb konzerválni kell, legkésőbb a kiszedéstől számított 3 óra elteltével. Legismertebb módjai: Tárolás hűtőszekrényben, konzerválás mézben, illetve a liofilizálás. A két legjobb módszer erre a hűtés és a mézben való tárolás, mert mindkettő mindenféle vegyi anyagoktól mentes.