Monthly Archives: február 2020

 • 0
  thumbnail

  Aktív sportolásnál, figyeljünk a megfelelő tápanyagbevitelre

  Egyre többen kezdenek el sportolni, hogy jól nézzenek ki, és egészségesebbek legyenek hosszútávon. De sajnos ilyenkor csak az a cél lebeg mindenki szeme előtt, hogy a külsejük tökéletes legyen, mert azt mindenki látja. Pedig fontos a belső egészségre is odafigyelni, hogy az izmaink és az ízületeink is biztonságban legyenek a megerőltető edzések alatt. És bizony az aktív sportolások alatt, sok vitamint és tápanyagot veszít a szervezetünk, amit nagyon fontos pótolni. És ebben az étrendkiegészítő webáruház nagy segítségünkre is lehet, mert mindent beszerezhetünk, amire szükségünk lehet. Persze az egyik legfontosabb a magnézium, ami a csontoknak és az izmoknak is nagyon fontos, ezért érdemes minden nap szedni. Persze érdemes sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hogy még egészségesebbek legyünk. Hiszen az a legjobb, hogy természetes úton juttatjuk be ezeket az anyagokat a szervezetünkbe. De meglátjuk, hogy hosszútávon nagyon is megfogja érni, mert sokkal több energiánk lesz, és sokkal kevesebbszer leszünk betegek.

 • 0
  thumbnail

  Lépjünk kapcsolatba az elhunyt szeretteinkkel

  Egyre több embert érdekel, hogy az eltávozott szeretteikkel kapcsolatba tudnak-e lépni, hogy beszéljenek velük, vagy lezárjanak bizonyos dolgokat. Persze sokan szkeptikusak, és csak átverésként tekintenek rá, de ezzel ne foglalkozzunk, hanem tegyük azt, amit a szívünk diktál. Ezért ha kapcsolatba szeretnénk lépni valamelyik családtagunkkal a túlvilágban, akkor bátran tegyük meg, hogy válaszokat kapjunk a kérdéseinkre. Hiszen sokszor csak úgy nyerhetünk megnyugvást, ha visszaigazolást kapunk tőlük, hogy valóban mindent jól csináltunk. Így a szellemidézés jó megoldás lehet mindenkinek, aki kapcsolatba szeretne lépni valamelyik elhunyt családtagjával. Így biztosan nem fognak bennünk kérdések maradni, és egyfajta lelki békére lelhetünk, mert megtudhatjuk, hogy valóban jó helyen van a számunkra fontos személy. És ne zárkózzunk el ezektől a lehetőségektől csak azért, mert mások furcsán néznek ránk miatta. És ami még fontosabb, hogy soha nem bántsunk senki azért, mert hisz a spirituális dolgokban.

 • 0
  thumbnail

  Érezzük magunkat kellemesen, a forró nyári napokon is

  A klímaváltozásnak köszönhetően egyre forróbbak a nyarak, amit sokan nagyon nehezen viselnek el, főleg a lakásban. És a nagy melegben előfordul, hogy nem tudjuk magunkat kellően kipihenni, amitől folyton idegesek és feszültek leszünk. Ezért érdemes lehet olyan megoldásokat keresni, amikkel elviselhetőbbé tehetjük a forró napokat. És ha alaposan körülnézünk az interneten, akkor láthatjuk, hogy rengetegféle lehetőség közül fogunk tudni választani. Így egy klíma, vagy egy folyadékhűtő hatalmas segítség lehet a számunkra, az elviselhetetlen nyári napokon. Persze minden esetben érdemes a szakemberek véleményét kikérni, hogy mi is illik a legjobban az otthonunkba. És ha beszereltettük, akkor biztosan minden este kellemesen fogunk aludni, így kipihentek és frissek leszünk. Persze a nagyobb épületekben és irodákban is fontos a megfelelő hőmérséklet, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat munka közben. Ugyanis ha nincs levegő és túl melegük van, akkor nem tudnak koncentrálni, ami rontani fogja a teljesítményüket.

 • 0
  thumbnail

  Külföldi tulajdonú társaságok könyvvizsgálata

  A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben a könyvvizsgálat kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. A könyvvizsgáló választása nehéz feladat, különösen külföldi tulajdonú társaságok esetében. Hogy mik a különbségek külföldi tulajdon esetén, hogy mi szükséges a sikeres döntéshez megtudhatjuk a bejegyzésből. A Focus Audit Kft. Külföldi tulajdonú társaságok könyvvizsgálata című cikkéből szemezgettünk.

  KÜLFÖLDI TULAJDONÚ TÁRSASÁGOK AZ ALÁBBI ESETEKBEN IGÉNYLIK LEGGYAKRABBAN EGY KOMPETENS MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓ TÁRSASÁG SZAKÉRTELMÉT:
  Külföldi tulajdonú társaságok hazai leányvállalatai gyakran készítenek a tulajdonos számára olyan beszámolót a magyar számviteli törvény alapján készült beszámolóból, amely a tulajdonos által meghatározott sémában kerül bemutatásra. Ebben az esetben a magyar beszámoló számait át kell forgatni a tulajdonos által kívánt formátumba. Mindez szakértelmet és tapasztalatot is igényel. A könyvvizsgálónak ezért értenie kell a nemzetközi számvitelhez is, vagyis kell hogy legyen IFRS minősítése és jelentős – jó esetben adott iparági – tapasztalata.
  Az átforgatás és a módosító tételek áttekintése mellett tapasztalt kollégáink a módosító tételek kidolgozásában is segítenek Önnek. A fentieken túl jelentős tapasztalatunk van külföldi tulajdonú társaságok anyavállalati jelentéscsomagjainak, IFRS, US GAAP vagy más helyi számviteli előírásoknak megfelelő jelentéscsomagjainak elkészítésében, és áttekintő könyvvizsgálatok, átvilágítások, review-k lebonyolításában.
  A külföldi tulajdonú társaság gyakran készít konszolidált beszámolót, ebben az esetben pedig a csoport könyvvizsgálója ún. audit instrukciót ad a magyar leányvállalat könyvvizsgálójának, hogy hogyan végezze el a helyi auditot. Amennyiben a csoport könyvvizsgálója a csoport szempontjából jelentősnek ítéli a magyar leányvállalatot, akkor elvárhatja, hogy a konszolidált beszámoló könyvvizsgálatát a leányvállalat könyvvizsgálója támogassa.
  A csoport könyvvizsgálója sok esetben multinacionális könyvvizsgáló vállalat. A csoportauditor adott esetben saját magyar leánycégével, partnerével szeretne e munka során együttműködni, de ez nem lehet előírás egyetlen magyar leányvállalat számára sem. Sokrétű tapasztalataink révén eddig minden esetben jól működtünk együtt a külföldi csoportauditorral, azok pozitív visszajelzései mellett dolgozunk. Az audit instrukció részeként a helyi auditor számos riportot készít a csoportauditor számára a helyi cégről, és annak auditjáról, így nagyon fontos a nemzetközi számviteli tudás és engedély, valamint a nyelvtudás.

  A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

 • 0
  thumbnail

  Egy masszázs mindenkinek jól esik egy fárasztó nap után

  Manapság mindenki nagyon sokat stresszel a munkahelyén, mert mindenhol nagy a nyomás, és hatalmasak az elvárások. Így sokszor, amikor hazaérünk, akkor feszültek és idegesek vagyunk, amit sokszor a párunkon vezetünk le. És bizony a sok idegeskedés a kapcsolatunkra és a szexuális életünkre is hatással lehet, ami bizony nem a jó irányba viszi a dolgokat. De ne törődjünk ebbe bele, mert sokkal könnyebben visszacsempészhetjük a kellemes estéket, mint gondolnánk. Hiszen egy kellemes masszázs segít az ellazulásban, és egy jó masszázsolaj segítségével, még a vágyakat is feléleszthetjük. Így újra közel kerülhetünk a párunkhoz, ami bizony a lelkünkre is pozitív hatással lesz, és minden olyan lehet, mint régen volt, vagy akár még jobb is. Persze az lenne a legjobb, ha a stresszt a munkahelyünkön tudnánk hagyni, így elkerülhetőek lennének az otthoni viták is. De bármennyire idegesek is vagyunk, soha ne hagyjuk, hogy emiatt eltávolodjunk a párunktól, és ebben bizony az együttlétek nagyon is sokat segíthetnek.

 • 0
  thumbnail

  Ne mondjunk le rögtön, a meghibásodott háztartási gépekről

  A legtöbben nem foglalkoznak az elromlott háztartási gépekkel, csak kidobják őket és vesznek egy újat. De ez bizony nagy pénzkidobás, hiszen sokkal kevesebből helyrehozathatjuk, hogy még sokáig kiszolgáljanak bennünket. Hiszen ha jobban belegondolunk, akkor láthatjuk, hogy egy javítás sokkal kedvezőbb árban, mintha egy teljesen új gépet vennénk. És ha szerelőt keresnénk, akkor az internet ebben nagy segítségünkre lehet. Így például a mosógép szerelő budapest szavakkal, biztosan megtaláljuk azt a szakembert, aki a legnagyobb segítség lesz a számunkra. Így sokkal többet takaríthatunk meg, amit félre is tehetünk, így akár még egy hosszabb nyaralásra is elmehetünk. Ezért ne hirtelen felindulásból döntsünk, amikor valami meghibásodik, hanem logikusan és megfontoltan, hogy mivel járunk jobban hosszútávon. Persze ha jobban körülnézünk az interneten, akkor láthatjuk, hogy mennyi különféle szerelő van, így biztosan mindent helyre tudunk hozatni, ami elromlik.

 • 0
  thumbnail

  Jobb, ha sok tárolóhelyünk van otthon

  A legtöbb lakásban a helyhiány okozza a legtöbb gondot, mert bizony az idő múlásával egyre több dolgot halmozunk fel az otthonunkban. Ezért az lehet a legjobb megoldás, ha több tárolóhelyet alakítunk ki otthonra, amibe mindent eltudunk tenni. De ez nem azt jelenti, hogy akkor hatalmas szekrényekkel zsúfoljuk tele a lakás minden pontját, mert bizony kifinomult és szép bútorokat is betehetünk, ami jól mutat a helyiségekben. És ha nem tudjuk, hogy mi lenne a legjobb választás az otthonunkba, akkor egy szép komód, biztosan a legjobb választás lesz. Így lesz elég helyünk a pakoláshoz, és mégis szép és modern hatású marad a lakás. És mivel többféle színben és méretben megtalálhatóak, így biztosan mindenki megfogja találni, az otthonába legjobban illő darabot. És ha nem szeretnénk erre sok időt szánni, akkor az internet megkönnyítheti a dolgunkat, mert könnyedén megrendelhetjük a kiszemelt darabot, amit házhoz is szállítanak a számunkra. Ezért ne abban gondolkozzunk, hogy mit dobjunk ki, hanem találjuk meg a legjobb tárolási lehetőségeket.

 • 0
  thumbnail

  Időnként mozduljunk ki a szürke hétköznapokból

  Biztosan mindenki megfigyelte már, hogy egyre monotonabban éli az életét, mert csak a munka és az otthoni teendők váltogatják egymást. De ebbe belefásulunk egy idő után, ami párkapcsolati problémákhoz is vezethet. De ezt ne hagyjuk, hanem időnként mozduljunk ki otthonról és a szürke hétköznapokból, és erezzük egy kicsit jól magunkat. Hiszen mindenkinek jár egy kis pihenés és szórakozás a sok munka mellett. És ha egy egynapos kirándulást szeretnénk egy idilli helyen, akkor a tihanyi apátság tökéletes választás lehet. Mert itt a gyönyörű kilátás mellett nagyokat sétálhatunk, és beülhetünk sütizni is, hogy egy kicsit kényeztessük magunkat. És meglátjuk, hogy egyáltalán nem fogjuk megbánni ezeket a kiruccanásokat, mert nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót fog tenni, hogy végre nem otthon ülünk. És a párkapcsolatunkra is nagyon pozitív hatással lesz, így sokkal kiegyensúlyozottabbak is lehetünk. Ezért magunkra soha ne sajnáljuk az időt és a pénzt, mert bizony ennyi mindenkinek jár.