Monthly Archives: november 2019

 • 0
  thumbnail

  A rendszeres szűrővizsgálatokkal, a meddőség kockázatát is csökkenthetjük

  Sajnos egyre több nő küzd a meddőséggel, pedig a legtöbb esetben a rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető lenne. Ugyanis sok esetben olyan problémák állnak csak a háttérben, amit gyógyszerekkel és kisebb beavatkozásokkal könnyedén tudnak kezelni. Ezért érdemes rendszeresen eljárni a vizsgálatoknak, hogy megelőzzük, és könnyedén teherbe eshessünk. És bizony vannak olyan árulkodó jelek is, amik észlelésekor mindenképpen ajánlott felkeresni a nőgyógyászunkat. Ugyanis a legtöbb esetben az endometriózis áll a háttérben, ezért nem sikerül a teherbeesés, de a megfelelő kezeléssel ez könnyedén javítható. Ezért, ha erős görcsöket észlelünk a menstruáció alatt, és a fájdalom kisugárzik a kismedencébe is, akkor mindenképpen javasolt felkeresni az orvosunkat. De ha minden évben rendszeresen eljárunk a vizsgálatokra, akkor időben észlelhető és kezelhető, így biztosan nem kell szembenéznünk a meddőséggel. Így biztosan nem lesz akadálya a gyermekvállalásnak, és a terhesség is zavartalanul fog lezajlani.

 • 0
  thumbnail

  Ha fáj a bölcsességfog – tömés vagy eltávolítás?

  Ha fáj a bölcsességfog – tömés vagy eltávolítás?

  A bölcsességfogakat az elhelyezkedésükből kifolyólag sokkal nehezebb tisztán tartani, mint azokat, melyek előrébb helyezkednek el a szájüregben. Ebből kifolyólag sokkal inkább ki vannak téve a fogszuvasodás, foglyukadás, foggyulladás veszélyének. Adott esetben csak a bölcsességfog eltávolítás nyújthat megoldást a problémára, de az is előfordulhat, hogy a fogtöméssel még megmenthetővé válik a fog. Ez elsősorban annak függvénye, hogy a beteg terület mennyire van rossz állapotban.

  Bölcsességfog tömés

  Amennyiben a szájsebészet Győr városában kerül felkeresésre, akkor jó esély van rá, hogy a szakemberek a bölcsességfoggal kapcsolatos beavatkozásokat is el tudják végezni. Amennyiben a doktor azt állapítja meg a röntgenfelvételről, hogy a bölcsességfogban lyuk található, de annak mélysége, nagysága nem indokolja a teljes fogeltávolítást, akkor egy egyszerű fogtömést javasol a probléma megoldására. Egy ugyanúgy zajlik, mint a többi fog esetében: a doktor helyi érzéstelenítést alkalmaz, eltávolítja a sérült fogmaradványokat, majd pedig a fog színéhez passzoló tömítőanyaggal betömi a lyukat.

  Bölcsességfog eltávolítás

  Meglepő, de tény, hogy a bölcsességfogainkra alapvetően nincs szükségünk, hiszen sem a beszéd, sem pedig a rágás folyamatában nem vesznek részt. Éppen ezért – a páciensek nagy meglepetésére – a szakemberek akkor is fel szokták ajánlani a fogeltávolítás lehetőségét, ha a lyuk nem olyan nagy, hogy az indokolttá tenné a fog kihúzását. Persze az is könnyen előfordulhat, hogy a bölcsességfog nagyon rossz állapotba kerül, és a páciens jobban jár, ha végérvényesen megszabadul tőle. Ezek a lehetőségek természetesen akkor is elérhetők, ha a szájsebészet Győr városában található, és a helyi szakemberek végzik el a fogászati kezelést.


 • 0
  thumbnail

  Távolítsuk el könnyedén az állatszőrt a lakásból

  A kisállat tulajdonosok bizony jól tudják, hogy bármennyit is fésülik a kis kedvencüket, bizony még akkor is mindenhol megtalálhatóak lesznek a szőrszálak a lakásban. És ez bizony elég bosszantó tud lenni, mert így úgy érezhetjük, mintha soha nem takarítanánk. De ne csüggedjünk, mert találhatunk olyan megoldásokat, aminek a segítségével a lakás minden pontjáról eltávolíthatjuk a szőrszálakat. És ha valóban ilyen hatékony megoldást keresnénk, akkor a szőnyegtisztítógép kölcsönzés Budapest területén tökéletes választás lehet. Ugyanis a legtöbb esetben a háztartási porszívó kis teljesítményű ahhoz, hogy a szőnyegből hatékonyan eltávolítsa az állatszőrt. Így a tisztítógép segítségével mindent alaposan kitisztíthatunk, így sokkal kevesebb por és szösz fog visszaülni a bútorokra. Így a takarítógép után, ha felsöprünk és felmosunk, akkor olyan tisztává varázsoljuk a lakást, mintha soha nem lett volna benne kisállat. És attól ne tartsunk, hogy ez sokba fog kerülni a számunkra, mert sokkal kedvezőbben igénybe vehetjük, mint gondolnánk.