Monthly Archives: május 2017

 • 0
  duna_korzo_szentendre

  A jövőnk múlhat néhány döntésen

  Mivel mindenki számára szép látvány a Duna, így aki teheti, a közvetlen közelébe költözik. Persze semmiképp sem utolsó szempont, hogy egy végleges otthonra vágyunk, vagy éppen arra, hogy csak néhány évre megpróbáljunk egy bizonyos területet, mindenképp érdemes lehet előre tervezni. Mindenképp fontos az is, hogy legyünk tisztában azzal, hogy milyen igények azok, amelyekkel rendelkezünk, pontosan azért, mert ennek megfelelően szűkíthetjük a keresést. Mivel pedig a Duna Korzó Szentendre egyik legszebb látványossága, így biztosak lehetünk abban, hogy valóban remekül fogjuk majd érezni magunkat az újonnan kialakított otthonunkban. A minőségi környezet és a valóban csodálatos város pedig mindent megad nekünk, amire csak vágyunk, arról már nem is beszélve, hogy rövidebb és hosszabb távon is megtapasztalhatjuk azt, hogy milyen az önálló élet, valamint az is, hogy mennyire más, amikor saját magunkra vagyunk utalva, valamint az, amikor teljes családként élünk együtt, ami legalább annyira fontos, mint a jövőnk meghatározása.

 • 0
  kandallo_epites

  Egyedi kandalló mellett mindig édes a pihenés

  Ha valóban egyedi elképzelések azok, amelyeket szeretnénk megvalósítani, mindenképp érdemes profi szakemberekkel egyeztetni. Ha pedig mindenképp biztosra szeretnénk menni, érdemes már a kezdetek kezdetén elmesélni, hogy mit is szeretnénk, hiszen ekkor a szakember is könnyebben tud tervezni, arról már nem is beszélve, hogy a végeredmény is pontosan olyan lesz, amilyennek szeretnénk. Tény, hogy a különleges és egyedi dolgok mindig többe kerülhetnek, viszont semmiképp sem szabad elfelejteni, hogy a végeredmény majd mindenért kárpótol majd minket. Ha pedig a kandalló építés az, amit szeretnénk megrendelni, érdemes nézelődni a szakember kész munkái között, hiszen nem csak új ötletekre tehetünk szert, de emellett még arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy milyen lehetőségek azok, amelyek a rendelkezésünkre állnak. A kivitelezési idő pedig szintén változó lehet, attól függően, hogy mennyire bonyolult a munka, amiről szó van és nekünk mennyi idő áll a rendelkezésünkre. A kész kandalló viszont tökéletes dísze lesz az otthonunknak és kellemes meleget is áraszt már magából.

 • 0
  osb_lap

  A tetőfedés kapcsán az OSB lap előnyei

  Vannak olyan alapanyagok, amelyek valóban magas minőséget garantálnak nekünk, emellett pedig az árak is remekül alakulhatnak. Persze számtalan esetben speciális megoldások szükségesek, viszont mindenképp tény, hogy némi utána járással valóban olyan eredmények születhetnek, amelyekre vágyunk, amikor még csak a tervezés szakaszában vagyunk. Akkor pedig, amikor már mindent sikerült beszerezni, kezdődhet a munka, ami persze szintén időbe telhet, így mindenképp legyünk türelmesek. Gyakran a tetőfedésre is használnak már a szakemberek olyan anyagokat, mint például az OSB lap, amely nem csak időtálló tud lenni a megfelelő körülmények között, de emellett árban is igen jó konstrukciókat találhatunk. Akkor pedig, amikor pontosan tudjuk, hogy hány táblára lesz szükségünk, a bekerülési árral is számolhatunk, ami pedig a tervezés kapcsán nyomhat sokat a latba, hiszen a költségvetés csökkentése minden szempontból jó irány lehet, főleg akkor, amikor egy építkezés kellős közepén vagyunk és még nem látjuk a végét.

 • 0
  zsindely_tartozekeok

  Miért érdemes szakemberrel dolgoztatni?

  Míg régebben a tetőfedés igen csak bonyolult problémákat vetett fel, addig mára már ez a szakma is sokat egyszerűsödött. Többek között lehetőségünk van arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben profi szinten végezzük el a tetőfedést, arról már nem is beszélve, hogy a végeredmény is sokkal tartósabb és persze probléma mentesebb lesz majd. Azokban az esetekben pedig, amikor szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy sokáig ne kelljen a tetőhöz nyúlni, mindenképp szakemberekkel dolgoztassunk, hiszen így nem érnek majd minket kellemetlen meglepetések. A zsindely tartozékok pedig igen csak jó szolgálatot tehetnek, főleg akkor, amikor szeretnénk egy mutatós tetőt az épületünkre, valamint magát a munkát is nagymértékben megkönnyítik, leegyszerűsítik. Ez pedig nekünk is remek hír és persze a kivitelezőknek is, mivel egyáltalán nem kell aggódni a határidők betartása miatt sem. Ha pedig kérdésünk van még a munka megkezdése előtt, azt mindenképp tegyük fel, hiszen így a félreértéseket is elkerülhetjük.

 • 0
  osb_lap

  A zsindelyezéshez elő kell készíteni a felületet

  Ha már pontosan tudjuk, hogy milyen tetőt szeretnénk építeni a már meglévő ingatlanunkra, arra a kérdésre is megkaphatjuk a választ, hogy milyen alapanyagokra lesz szükségünk. Semmiképp sem utolsó szempont az sem, hogy manapság már sokkal nagyobb a választék, mint azt gondolnánk, emellett pedig az árak is sokkal jobban alakulnak, amennyiben kicsit utána nézünk a lehetőségeknek. Persze minden egyes tetőfedést maximális szinten elő kell készíteni, szükség van speciális felületekre, amelyekre a későbbiek során tovább lehet építkezni. Ilyen lehet az OSB lap is, ami nagytételben történő vásárlás kapcsán is remek árakkal kecsegtet, arról már nem is beszélve, hogy remekül megállja a helyét, amikor zsindelyt szeretnénk használni tetőfedő anyagként. Ha pedig kérdésünk lenne azzal kapcsolatban, hogy mekkora méretben és milyen kiszerelésben kapható, az internet maradéktalanul áll a rendelkezésünkre, így emiatt sem kell már aggódnunk. Így pedig valóban gyorsan és profi szinten készülhet el a tető felújítása, vagy éppen építése.

 • 0
  kemeny

  Miért olyan fontos a kémény?

  Egy régi tető szétszedését csakis akkor kezdjük meg, amikor maximális szinten tudjuk már, hogy milyen végeredmény az, amire vágyunk, hiszen ennek köszönhetően minden haladhat a terv szerint, valamint az előre meghatározott határidők is betartásra kerülhetnek. Egy ács pontosan tudja, hogy mi a menete ezeknek a fajta munkáknak, arról már nem is beszélve, hogy az esetleges hibákat is maradéktalanul orvosolni tudja, amennyiben szükséges. Mivel pedig a kémény kialakítása során is speciális szaktudás szükséges, így semmiképp se feledkezzünk meg arról, hogy gyakran mi magunk nem tudjuk majd megoldani ezeket a problémákat. Ha viszont már csináltunk esetlegesen ilyet, minden rendben mehet, főleg akkor, amikor a tető felújítása közben a kémény teljes átalakítását, vagy éppen újjá építését is elvégezzük. Így pedig hosszabb távon sem lesznek majd problémák, valamint a lehető legnagyobb mértékben rendben lehet a ház külseje is, ami természetesen az ingatlan értékét is nagyobb mértékben növelheti már az első pillanattól kezdve.

 • 0
  vizteres_kandallo

  A kandalló típusa is sok mindentől függ

  Ha szeretnénk egy kandallót vásárolni, számtalan minőségi megoldás és persze lehetőség közül választhatunk, arról már nem is beszélve, hogy az árak is nagyban meghatározhatják a döntéseinket. Természetesen mindenre van megoldás, bár gyakran az is előfordulhat, hogy komolyabb mértékben kell keresgélnünk, azonban a megfelelő lehetőségeket kihasználva minden rendben lehet. Akkor pedig, amikor úgy döntünk, hogy mindenképp egy vízteres kandalló mellett tesszük le a voksunkat, annak sincs semmi akadálya, viszont ezekben az esetekben a megfelelő használatot is meg kell tanulni. Persze maga a karbantartás is legalább ennyire fontos, hiszen ha erre nem figyelünk oda, sajnos sokkal rövidebb életű lesz a kandallónk, mint gondolnánk. Ekkor pedig újabb költségekkel lehet számolni, ami szintén nem érint jól minket ilyenkor, valamint ismételten tervezni is kell, hiszen nem mindegy, milyen környezetben van a készülék és az új fűtési rendszer. A szakemberek viszont mindenben a segítségünkre vannak, éppen ezért már emiatt sem kell aggódnunk.

 • 0
  kornyezetvedelem

  A környezetünk megóvásának lényege

  Sokszor megfeledkezünk arról, hogy manapság mennyire fontos, hogy valóban minőségi környezet lehet az, ami körül tud venni minket, nekünk tulajdonképpen semmi mást nem kell tennünk, csak a lehető legnagyobb mértékben oda figyelni arra, hogy milyen életet élünk. Ez persze lehet csak annyi, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, vagy éppen egy komolyabb életmód váltás, amelynek köszönhetően valóban megóvhatjuk Földünk szépségét és épségét. Ezen felül pedig a lehetőségeinket is érdemes feltérképezni, pontosan azért, mert az olyan ügyek kapcsán lévő önkéntesség, mint a környezetvédelem valóban sokkal többet nyomhat a latba, mint gondolnánk. Mivel pedig az is lényeges, hogy a tetteink milyen eredményeket hoznak, így valóban fontos lehet, hogy pontosan olyan körülményeket teremtsünk meg a jövő nemzedékének, amelynek köszönhetően ők is ugyanolyan boldogan és elégedetten élhetnek, mint mi, akik egyébként nem szeretnének semmiféle káros dolgot tenni, hiszen így sokkal jobb körülmények között élhetünk hosszú éveken keresztül is.

 • 0
  kerekparom

  Hollandia a bringások Mekkája – Holland bringakultusz 2. rész

  Folytatjuk a sorozatot, itt a második rész! Örömmel fogadtam, hogy a veszprémi Bikeland kerékpárüzletből vásárolt kerékpárommal kapcsolatban többen is kérdeztetek. A legjobb, ha magát a boltot keresitek fel, ők tudnak szakmai kérdésekben pontos választ adni.

  Még mindig 1970

   

  A hollandokat a motorizációban való hitét a ’73-as nagy közel-keleti olajválság is megingatta, hiszen az olajtermelő ország leállították az egész nyugat-európai és tengerentúli exportjukat.

  Ez a két dolog teljesen meggyőzte az akkori holland kormányt, tehát elkezdtek befektetni a kerékpáros infrastruktúrába és a holland várostervezők leálltak a városiasodó, Nyugaton akkoriban rendkívül elterjedt gépjárműközpontú útépítésekről.

  Úton a dicsőség

   

  A hollandok egy összetett, komplex kerékpáros infrastruktúrát hoztak létre annak érdekében, hogy a biciklizés kívánatosabb és biztonságosabb legyen.

  A kerékpárutak ki vannak táblázva, teljesen sima a felületük, a bringások számára külön útjelzőtáblák vannak elhelyezve, felszereltek biciklis lámpákat, ráadásul elég szélesek ahhoz, hogy egymás mellett is lehessen haladni, vagy előzni lehessen.

 • 0
  szuper_es_tarsai_ugyvedi_iroda_velemenyek

  Egy profi szakember komoly ügyvédi védelemre képes

  Ha egy speciális problémánk van, amelyet a szakembereknek speciális módon kell kezelni, mindenképp érdemes olyan irányba elindulni, amelynek az eredménye az lesz, hogy profi szinten történik meg a baj orvoslása. Sajnos tény, hogy mindig tisztában kell lennünk az éppen aktuális szabályokkal, hiszen manapság már az nem működik, hogy azért nem tartunk be valamit, mert egyébként nem tudtunk a létezésről, vagy éppen a tiltásról. Ami mindenképp lényeges lehet, ha már megvan a baj és esetlegesen ittas állapotban vezettünk, akkor a szuper és társai ügyvédi iroda vélemények oldalát nézzük végig. Nem csak azért, mert számtalan problémára és kérdésre választ kaphatunk, de emellett még meg is nyugodhatunk egy-egy üggyel kapcsolatban. Ha pedig szeretnénk felvenni a céggel a kapcsolatot, annak sincs semmi akadálya, hiszen az ügyvédek minden területen állnak a rendelkezésünkre. Így pedig akár már egy folyamatban lévő ügy vállalása is szóba jöhet, hiszen rengeteg esetben egy profi szakember lehet az, aki pontot tesz az ügy végére.