Monthly Archives: július 2013

 • 0
  nyárigumi

  A gumiabroncsok felépítésének egyes részei

  A gumiabroncsok felépítése során nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen a gumi külső pereme. A nyári gumi esetében ugyanolyan fontos, mint a téli gumi esetében, hiszen a biztonság minden évszakban ugyan olyan fontos. Az abroncsok pereme az úgynevezett kerékpánton keresztül kapcsolódnak az autónkhoz. Mivel a peremnek nagy szakítószilárdsággal kell rendelkeznie, ezért egy nagyon erős huzalból készült huzalkarika kapcsolja össze a pántra abban az esetben, ha az abroncsban megfelelő mennyiségű levegő van. A peremvédőn keresztül kapcsolódik a gumiabroncs a pánttal. Fő feladata, hogy a köpeny ne tudjon elcsúszni a pánton. Nagyon fontos, hogy ellenálljon a keletkező hőmennyiségnek is. Az abroncs pereme minden esetben vastagabb, mint a gumi többi része, hiszen a környezeti hatások nagy része is itt csapódik le, valamint itt kell az abroncsnak a legnagyobb ellenállást is biztosítania. Ha a perem esetlegesen megsérül, számolnunk kell azzal, hogy új abroncsot kell beszereznünk. Az oldalgumi lényege, hogy megvédje a szövetvázat. A futó feladata, hogy érintkezzen az autóúttal, és nagyban bírja az esetleges alaki változásokat a hosszú éves használat során. Ha az abroncs nem a megfelelő alapanyagokból készül, nem lesz elég rugalmas, így nem fogja bírni a különböző környezeti hatásokat. Az abroncs különféle rétegekből tevődik össze. Ezek a rétegek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, a gyártás során egymás elválaszthatatlan részét képezik annak érdekében, hogy minden útviszonyban tökéletesen működjenek.

 • 0
  nyári gumi akció

  Az első benyomás alapján vásárolnak általában az emberek

  A gumiabroncs vásárlás során érdemes megvárnunk egy-egy szezon kezdetét. Ennek az az oka, hogy például a téli gumi akció mindig tartogat számunkra visszautasíthatatlan ajánlatokat. A gyártók rengeteg tájékoztató anyaggal és újdonsággal készülnek ezekre az időszakokra, hiszen számukra is fontos a megfelelő mennyiségű profit biztosítása. Az ilyen szezonváltáskor minden cég áldoz a marketing stratégia megvalósítására, hiszen rengeteg olyan ember van, aki akkor is megvásárol egy-egy terméket, ha igazából még egyáltalán nincs rá szüksége. Rengetegszer találkozhatunk olyan akcióval, amikor az évszaknak megfelelő ajándék jár az abroncsok megvásárlása estén. Akinek pedig mindenképp gumiabroncsot kell vásárolnia, az pedig kifejezetten jól jár ilyenkor. Sokan cserélik le a gumiabroncsukat is egy jó ajánlat miatt, még akkor is, ha még teljes mértékben használható az éppen aktuális gumiabroncsa. Sokan a régi abroncsaikat beszámítják, és újat vásárolnak helyette. A beszámoló kereskedő pedig szintén tovább adja a használt terméket nagyon kedvező áron. Mivel mindenki egy termék külseje alapján dönt a vásárlásról, így a gumiabroncsok esetében is fontos, hogy tetszetős legyen a mintázata. Természetesen a mintázatnak első sorban biztonsági értéke van, és a szerepe is ez, mégis fontos, hogy milyen benyomást kölcsönöz a vásárlókra. Rengetegen hűséges vásárlóként mindig megmaradnak egy adott márkánál. Ilyenkor általában nem foglalkoznak az abroncsok árával, számukra csakis kizárólag a minőség a fontos. www.gumiwebshop.hu

 • 0
  téligumi

  Az abroncsba ragadt kövek sokszor kárt tehetnek az abroncsunkban

  A téli, viszontagságos időjárás miatt mindig megfelelő minőségű abronccsal kell közlekednünk. A téligumi minősége nem csak a korától függ, hanem a minőségétől is. A blokkolós mintázatok darabolt folyondáros vagy kapaszkodó mintázatnak is felfoghatóak. Általában az aszfaltos utakon nem használják a kapaszkodó mintázatot, valamint a hátsó tengelyeken is a blokkos mintázat a közkedveltebb és az elterjedtebb. Ha ezt a mintázatot aszfalton használnánk hosszú távon, számolnunk kellene a gyors kopással. Ugyanis a kiálló bordákat a kemény aszfalt hamar lekoptatja. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy minél változatosabb és mozgékonyabb egy abroncson a mintázat, annál jobbnak mondható a tapadása. De itt fontos megjegyezni, hogy az ilyen mintázatú abroncsok esetében nagyobb kopással is kell számolnunk, és a gördülési ellenállás is magasabb. Amikor az abroncs érintkezik az autóúttal, a csatornák mindig kilapulnak a ránehezedő tehet hatására, majd újra elvékonyodnak. Ezért alakul ki az az eset, hogy a csatornákba beleragadnak az úttesten heverő kövek és a csatornát szétfeszítik. A kövek csak akkor tudnak kiesni a csatornából, ha az ismét kilazul. A csatornába ragadt kövek nagyobb hőmérséklet hatására kárt is tehetnek az abroncsban. Ha ilyet tapasztalunk, mindig álljuk félre, és vizsgáljuk meg kellőképpen az abroncsokat. Ha defektet tapasztalunk, ne habozzunk, cseréljünk kereket és a sérült abroncsot vigyük szakemberhez annak érdekében, hogy később ne keletkezzenek nagyobb sérülések a mintázatban.

 • 0
  használt laptop

  Az internetes vásárlás menete

  Az internet munkánk során rengeteg segítséget nyújthat. A használt laptop vásárlása is megoldható a világháló segítségével. Ha az interneten vásárolunk, érdemes mindig jól megvizsgálnunk a kiválasztott terméket vásárlás előtt. Ha minden felmerülő kérdésünkre választ kaptunk, és a vásárlás mellett döntünk, ki sem kell mozdulnunk az íróasztalunk mellől. A web áruházak segítségégével könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb terméket, majd házhoz is szállítathatjuk. Attól még, hogy nem személyesen vásárolunk, ugyanúgy megtudhatunk mindent a választott termékről és tökéletes kiszolgálásban lehet részünk. A tökéletes elégedettségünk a házhozszállítás után is megmarad, hiszen egy olyan használt terméket vásároltunk, amely teljes átvizsgáláson esett át. Ilyenkor kicserélik azokat az alkatrészeket is, melyek elhasználódtak, így tulajdonképpen kívülről egy használt, de belülről egy teljes egészében új gép birtokában lehetünk. ÉS ami még nagyon fontos, hogy egy bizonyos ideig teljes körű garanciát is biztosítanak számunkra.