Monthly Archives: június 2013

 • 0
  Miskolctapolca

  Amikor a természet, a pihenés, az egészség és a természet gyógyító ereje találkozik

  Amikor a természet, a pihenés, az egészség és a természet gyógyító ereje találkozik, ott csak csodálatos élmény várhat ránk. Ezt adja nekünk Kelet-Magyarország egyik leghíresebb fürdővárosa, Miskolctapolca. Ön még azok közé tartozik, akiknek van miskoltapolcai szállása, de nem hirdet a SzállásKérés.hu-val? Miért ajánljuk ezt Önnek: 1. A miskolctapolcai barlangfürdő az ország minden részéről vonzza a vendégeket, sőt külföldről is számtalan turista érkezik csak azért az országba, hogy a barlangfürdőt felfedezze. 2. A SzállásKérés.hu négy éve megbízható közvetítőpartnerként vállal szerepet a szállásadók és a szálláskeresők közötti kapcsolatfelvételében; naponta öt-tízezer látogató keresi fel a portált és többszáz ajánlatkérés, foglalás történik. 3. A szálláshely regisztrációja után a megjelenés az első ajánlatkérésig ingyenes, utána választhat az éves fix díjas vagy a jutalékos megjelenési forma között. 4. Mi segítünk abban, hogy a vendégek rátaláljanak a szálláshelyekre, de az üzletkötést már ki-ki a saját elvei szerint bonyolíthatja. 5. Miskolctapolcáról már huszonketten regisztráltak a portálon. 5. Ha úgy érzi, ki szeretne emelkedni a konkurencia közül, akkor a Top3 funkció használatával garantáltan a keresési lista élére kerülhet. Ha Miskolctapolca, akkor SzállásKérés.hu!

 • 0
  víztisztító

  Pult alá szerelhető víztisztítók beépítése

  Az átfolyós rendszerű pult alá szerelhet Aquaphor víztisztító készülékeknek kér típusa kapható hazánkban. A nagyobbik a Crystal víztisztító, mely három minőségi szűrőbetéttel rendelkezik és 8000 liter csapvíz megtisztítására alkalmas. Kifejezetten nagy családok számára készült, melyet kapacitása és tisztavíz termelékenysége biztosít. A kisebbik készülék a Crystal Solo, mely egy, egy szűrőbetétes vízszűrő, 4000 liter csapvizet tud megtisztítani, 2 – 5 fős családok számára ajánljuk. A két készülék lényegében ugyanazt a minőségű vizet tudja előállítani, különbség csak a tisztított víz mennyiségében van. A termékek beszerelése 20 – 30 percet vehet igénybe. Először a hidegvíz sarokszelepen kell kiépítenünk a csatlakozást, miután azt megtettük, fel kell szerelnünk a tisztavíz csaptelepet, azután hogy, megtaláltuk neki az ideális helyet konyhapultunkon. Olyan helyet válasszunk neki, hogy az a későbbiekben ne zavarjon minket konyhai tevékenységeink során. Utolsó lépésként pedig a szűrőbetétet illetve betéteket egy mozdulattal beletekerjük a helyükre és a már összeszerelt terméket csatlakoztatjuk a csomagban lévő vezetékek segítségével a sarokszelepre és a tisztavíz csaptelepre. A készülékekhez nem tartozik víztároló tartály, így csapunk megnyitásával mindig friss tisztított vizet kapunk. A konyhapult alatt helyezkedik el, így nem vesz el helyet a többi konyhai eszköz elől. Előnyei közé tartozik még, az egyszerű és gyors szűrőbetét csere, mely lényegében 2 – 3 perc alatt elvégezhető.

 • 0
  tápegység

  A tápegység részei

  Minden háztartásban megtalálhatóak az elektromos készülékek. Innentől fogva minden háztartásban több tápegység is található, mivel ezen alkatrész nélkülözhetetlen része az árammal működő készülékeknek. Tulajdonképpen a tápegység egy olyan berendezés, amely arra hivatott, hogy a szerkezet működéséhez szükséges áramot olyan erősségűre alakítsa át, hogy az biztosítsa a szerkezet tökéletes működését, valamint hogy megóvja a berendezést a magasabb áramlökésektől, vagy az ingadozó áramtól. Még a mostanság nagyon kedvelt LED világításokban is megtalálhatóak a tápegységek, de a laptopokban is. A tápegység egyik fontos része a transzformátor, ami igazából átalakítja az áramot. Ezen felül található benne egy úgynevezett egyenirányító is, amely a váltóáramból egyenáramot generál. Van még benne szűrő áramkör is, amely arra hivatott, hogy kiszűrje a különféle zavaró egységeket. Található benne egy úgynevezett puffer kondenzátor is, és egy áram stabilizátor is. Ezek az alkatrészek mind-mind arra hivatottak, hogy megvédjék készülékünket, így igen fontosak.

 • 0
  társkereső oldal

  Illemszabályok a társkereső oldalakon

  Online terepen ismerkedni sok szempontból nehezebb, mint a való életben, hiszen kevesebb információ áll rendelkezésre ahhoz, hogy reális képet alkothassunk a másikról. Épp ezért fontos, hogy a társkereső oldalakon betartsunk néhány fontos szabályt, hogy megvédjük magunkat a csalódástól.

  Töltsd ki az adatlapod!
  A társkereső oldalon az elsődleges kommunikációs eszközöd az adatlap. Olyan ez, mint álláskeresésnél az önéletrajz: ha jól össze van rakva, esélyt adsz magadnak az állásinterjúra, ebben az esetben a randira, amiből akár tartós párkapcsolat is lehet. Fontos, hogy kiemeld az előnyös tulajdonságaidat, de azért ne hallgasd el a hibáidat sem, vagyis reális képet fess magadról.

  Tölts fel képet!
  Ha már személyesen nem tudsz bemutatkozni, fontos, hogy a párkeresők képet alkothassanak rólad, ezért mindenképpen tölts fel fotót is. Ha nem vagy elégedett magaddal, akkor sem hagyd ki ezt a lépést. Biztosan van olyan képed, amit szeretsz, amin szépnek látod magad, ezzel érdemes próbálkozni. Előnyös, ha mosolygós, pozitív kisugárzású képpel próbálkozol.

  Ne tárulkozz ki!
  A társkereső oldal más terep, mint az ismerkedés hagyományos helyszínei, a kommunikációs szabályok azonban ugyanazok. A levelezés és a chat fokozott kitárulkozásra ösztönöz, de légy óvatos: ne árulj el többet magadról, mint amennyit elmondanál egy buliban vagy egyéb eseményen egy vonzó idegennek. Előbb-utóbb ugyanis valódi randira is sor kerül, ahol kínosan érezheted magad a túlzott őszinteséged miatt.

  Ne várj hűséget!
  Amíg csak leveleztek és chateltek, egyikőtök sem várhatja el a hűséget, hiszen az a párkapcsolat velejárója. Ebben a fázisban nyugodtan ismerkedhettek más társkeresőkkel is, és ezt nem róhatjátok fel egymásnak. Ha viszont megtörtént a személyes találkozás és úgy döntötök, hogy együtt folytatjátok tovább, meg kell szakítani minden egyéb kapcsolatot a társkereső oldalakon.

  Ne a szexszel akard meghódítani!
  Ha laza kalandra vágysz, teljesen rendjén van, hogy már a társkereső oldalon a tárgyra térsz, és a levelezésben megengedsz magadnak néhány pajzán utalást, sőt a szexchattől sem riadsz vissza. Ha viszont valóban párt keresel, maradj meg a laza flört szintjén, hiszen nagyon kínosan fogod érezni magad, amikor először randizol egy idegennel, akivel már intim szituációba keveredtél, ráadásul egy ilyen affér után kevés esélyed van rá, hogy tartós kapcsolatot alakíts ki.

  Ne halogasd a találkozást!
  Ha megismerkedsz valakivel a társkeresőn és a levelei, üzenetei alapján szimpatikus, ne halogasd sokáig a valódi randit. Az online térben a személyiségnek csak bizonyos részei tudnak megmutatkozni, így fontos, hogy minél előbb meggyőződjetek róla, hogy a való életben is működik-e a kémia köztetek.

  Légy óvatos!
  Az első randi mindenképpen nyilvános helyen legyen, és a barátaid vagy rokonaid tudjanak róla, hogy kivel találkozol és hol. A társkereső oldalakon ugyanis előfordulnak olyanok is, akik az online tér lehetőségeit kihasználva egyáltalán nem tisztességes szándékkal kötnek ismeretségeket. Bármilyen rokonszenvesek is a levelei, üzenetei, az első találkozás a döntő.

 • 0
  napelem

  A napelemek hatásfoka a legfontosabb

  Amikor úgy döntünk, hogy megvásárolunk egy olyan rendszert, mellyel megújuló energiaforrást tudunk kihasználni, érdemes tájékozódni. A napelem
  hatásfoka nagyon fontos, így ezen értékkel mindenképp tisztában kell lennünk. Mivel a hatásfok növelése egy igen bonyolult folyamat, így a gyártási költségek is megemelkednek. A kutatások alapján egy átlagos hatásfokot határoztak meg a kutatók, ami 33%. Ez a teljesítmény is átléphető, de ebben az esetben több réteget kell egymásra építeni a berendezés készítése során. Fontos, hogy ilyenkor a fénykoncentráció is magas legyen, ami tükrök segítségével érhetünk el. A hatásfok növelése manapság inkább az élettartam növelésében merülnek ki, így abban reménykednek a gyártók, hogy a befektetett tőke hamarabb megtérül. Bevezetésre kerültek az úgynevezett vékonyréteges napelemek, melyek előállítási költsége alacsonyabb a kevesebb alapanyag felhasználásának köszönhetően. Így nagyon kedveltek a megújuló energiát kedvelők körében. Árukat tekintve kedvezőbbek társaikénál, viszont hatásfoka ehhez képest elég magas.

 • 0
  gyermekcipő

  Gyermekcipő

  A lábfej kóros elváltozásai sok betegségnek okozói lehetnek, ezért rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban biztosítsuk a láb egészséges fejlődését! A megfelelő gyermekcipő beszerzése nem egyszerű feladat. Számos minőségi és divatos lábbeli közül választhatunk az üzletekben, ám kevés olyan gyermekcipőboltot találunk, ahol a gyógycipőkből is nagy választékot biztosítanak. Pedig sok gyermeknek már kiskortól speciálisan döntött sarkú (szupinált) cipőt javasol az ortopéd szakorvos. Meglepően nagy választékát találjuk a szupinált lábbeliknek a Varázstappancs Kft. üzleteiben és webáruházában. A gyógy- és egészségmegőrző gyermekcipők segítik a gyermekláb megfelelő fejlődését, és hozzájárulnak a már kialakult deformációk megszűntetéséhez is. A kényelmes, igényes kivitelű, minőségi termékekhez ráadásul kifejezetten kedvező áron juthat hozzá! A Varázstappancs webáruház lehetőséget biztosít arra is, hogy kényelmesen, otthonról intézze a vásárlást. Csak ki kell választania a megfelelő márkát, modellt, mértet, és a cég három napon belül házhoz szállítja a megrendelt cipőt.

 • 0
  virágcserép

  A felakasztható cserepek nagyon divatosak és tartósak

  Azok a virágszerető emberek, akik lakásban élnek, nem nagyon tudnak kertészkedni. Érdemes számukra néhány, jó minőségű virágcserép beszerzése, hiszen így valamennyire biztosítani tudják a kertet. Vásárolhatunk kisebb, vagy akár nagyobb méretű cserepeket is, ez attól függ, hogy mekkora erkélyünk van. Nagyon közkedvelt manapság azon fajta cserepek használata, melyek felakaszthatóak. Ezek a cserepek teljes egészében úgy néznek ki, mint hagyományos társaik, azzal a különbséggel, hogy az aljára van rögzítve egy gyűjtő tálca a felesleges víz számára. Így a növény saját magának szabályozhatja a vízmennyiséget. Ezen felül kapunk hozzá egy igen fontos kiegészítőt is, ez pedig az akasztó. Általában ez is műanyag, viszont nagyon jó alapanyagból. A végén egy kampó található, mely tökéletes arra, hogy segítségével a cserepet felakasszuk. Mivel a cserép alkalmas arra, hogy ezt a tartót ráhelyezzük, így biztonságban van a bele ültetett növény. Általában futó növényeket ültetnek ezekbe a cserepekbe, például balkon epret, vagy egyéb, sok virággal rendelkező növényt.

 • 0
  pszichológus Budapest

  Ha szakemberhez fordulunk, könnyebben kilábalhatunk a bajból

  Miért érdemes szakemberhez fordulni, ha problémánk van? Egy pszichológus Budapesten mindent megtesz annak érdekében hogy kisegítsen minket. Az, hogy a szakember milyen terápiát alkalmaz egy-egy kezelés során egyáltalán nem mindegy. Az alkalmazott terápia típusa függ az adott helyzettől, és magától a személytől is. Ettől függ a terápia időtartama is, és az is, hogy milyen esetleges gyógyszerekre van szüksége a páciensnek. Nagyon fontos, hogy minden helyzetet megfelelően kezeljük, különben hosszú távon különféle plusz tünetek keletkezhetnek. Ilyen lehet például a szorongás, a különféle szenvedélybetegségek, vagy akár az evészavar. Ha nem megfelelően kommunikálunk a körülöttünk lévő világgal, könnyen kialakíthatunk olyan helyzeteket, melyekből nem tudunk segítség nélkül kilábalni. Tehát ebből adódóan folyamatosan figyelnünk kell a viselkedésünkre annak érdekében hogy egész életünkben gondtalanul tudjuk kezelni a problémákat és kiegyensúlyozott életet élhessünk, valamint hogy probléma esetén a barátaink mindig mellettünk lehessenek.

 • 0
  pszichológus

  A családi problémákra a legjobb gyógyír a beszélgetés

  Ha nagy a család, a problémák is megszaporodhatnak. Nagyon fontos, ha nem tudjuk ezeket megoldani, szóba jöhet egy pszichológus. Ha nem működik a családtagok között megfelelően a kommunikáció, különböző félreértések keletkezhetnek, melyek konfliktusokhoz vezethetek. Ha pedig ezek eldurvulnak, a családi békének hamar vége szakadhat. Fontos tehát, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a problémákra annak érdekében, hogy minden családi ünnep jól sikerüljön. A pszichológus kívülről, tiszta fejjel látja a problémákat, így könnyebben tud rá valós megoldást biztosítani. Ha már nagyobb a probléma, akkor érdemes lehet részt venni néhány foglalkozáson, melyek hozzá járulhatnak ahhoz, hogy minél könnyebben és zökkenőmentesen tudjuk kezelni a problémákat. Sokszor a családtagok nem szánnak megfelelő időt a beszélgetésekre, nem töltenek egymással elég időt, így a családi kötelékek is meggyengülhetnek. Nagyon fontos, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a másikhoz még akkor is, ha nem élünk együtt. Egy-egy nyugodt beszélgetés helyre hozhat nagyobb problémákat is.

 • 0
  öntözőrendszer

  Az öntöző márkája és a típusa

  Az öntöző márkája, típusa bizonyos szempontból életbevágóan fontos témakör ebben a szakmában. Igazából Magyarországon a rendszerváltás után pár évvel kezdtek el megjelenni az első öntözők, és akkor még nagyjából egy cég termékei voltak elérhetők a piacon. Ez a cég leginkább hobby, vagyis barkács szintű alkatrészeket adott el, és ezekkel komoly gondok voltak akkoriban. Aztán később megjelentek más képviseletek is, ezért az öntöző kivitelezők ma szinte mind valamelyik amerikai cég termékeivel dolgoznak, melyek professzionális termékeket árulnak, és anyagukat, műszaki megoldásaikat, rendszereiket tekintve ipari minőségűek még akkor is, sok éves használatra vannak kitalálva, tervezve és gyártva, ha csupán házikerti kategóriának szánják.

  Ezek a márkák a teljesség igénye nélkül: Toro, Rain Bird, Hunter, K-Rain, és vannak még más cégek is. Ezek az amerikai anyacégek folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek lépést tartani a piac igényeivel, innovatív megoldásaik újra meg újra előtörnek a semmiből, megjelennek és átformálják a szakma arculatát. Az öntöző működés közbeni hatékonysága, a takarékos öntöző, a gazdaságosabb öntöző, mind mind arra való törekvések, hogy az adott cég jobban érvényesüljön a felhasználók körében. De minthogy az öntöző felhasználója többnyire nem a végfelhasználó, kérem Önt, mint kerttulajdonost, annak kiválasztását, hogy hová milyen alkatrészt épít be, bízza a kivitelezőre, nem javasoljuk ezt helyette eldönteni, neki ugyanis szélesebb rálátása van a dologra.

  Lehet egy öntöző telepítő elfogult vagy dolgozhat csak és kizárólag egyetlen cég anyagaival, esetleg többfélét is használhat, de valószínű, hogy többféle termékcsoporttal van tapasztalata, kipróbálta őket, mégis ő olyan tényezőkkel is számol, hogy vannak specifikus elemek, részek, amelyekben az egyik cég terméke jobb, mint a másiké. Mindazonáltal az is tény, hogy ezeknek a cégeknek van egy általánosabb híre, megítélése, hiszen a végfelhasználók körében is terjednek az információk. Viszont ne felejtse el, hogy lehet a szomszédjának egy adott márkájú öntöző a kertjében, ettől még egyáltalán nem kizárt, hogy egy másik márkával Önnek ugyanolyan vagy akár még jobb öntözője lesz.
  A lényeg, hogy ne barkácsáruházas termék legyen, hanem igazi professzionális cég termékéből legyen összerakva. Azonban figyelembe kell venni még valamit. Az öntözőrendszer részeinek alapvető egységei, úgymond lényegi részei ugyan az Amerikából érkezett anyagokból állnak, mégis rengeteg olyan építőelem és alkatrész található benne, amelyeket a hazai piacon gyártottak és adtak el, és ezek legalább olyan nagy fontossággal bírnak, mint a fő elemek. Ugyanis ha ezekkel, a vezetékekkel, az idomokkal, a csövekkel baj van, akkor az ugyanolyan drága vagy akár még drágább javítási költséget is felemészthet, és bár a korrektebb öntöző telepítő venné a fáradtságot és elhárítaná a hibát, nem mindenki veszi ehhez a fáradtságot vagy vállalja ezt fel, és akkor a kerttulajdonosnak kell a zsebébe nyúlnia. Képzelje csak el, hogy a cső annyira gyatra minőségű, hogy a föld alatt, a víznyomástól kiugrik az idomokból, és emiatt fel kell ásni az egész kertet újra, fel kell szedni az egész öntözőt, és kicserélni a csőrendszert, mondjuk 100-200 méter hosszan. Rémálomként hangzik, igaz? Az is. Volt már ilyen nem is egyszer, és senkinek sem volt jó üzlet, csak a cső gyártójának, de ő már nincs a piaci résztvevők között, így nem vonható felelősségre.

  Így tehát az öntöző minden részletének minősége fontos, mert az egész egy egységet alkot, és ahogy mondják: valami csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszem abban a valamiben.